De omgeving


Noordijk is een kleine gemeenschap in de gemeente Berkell en met een sterk agrarisch karakter. In het buitengebied vindt men oude boerderijen te midden van l anderijen. Grote delen zijn stiltegebied. In het voormalige dorpshuis de Oale Schole is een informatiecentrum ingericht, waar mannen van alles te weten kunnen komen over het leven zich hier in vroeger tijden afspelende.

Noordijk lag vroeger aan de spoorlijn Neede – Hellendoorn. Het spoor is al jaren opgebroken maar het stationsgebouw staat er nog.

In het natuurgebied Noordijkerveld en Achterveld vindt u ook talloze vogelsoorten en er leven reeën. Hier is ook onze agrarische grond omgezet naar de natuur.

Onze omgeving biedt de mogelijkheid om vele leuke dorpjes, bossen, natuurgebieden te ontdekken per, fiets, auto en/of paard. Er zijn vele routes die zijn uitgezet om te genieten van het eigen karakter en van deze streek. Op aanvraag hebben wij divers w andel, fiets en ruiterroutes voor u beschikbaar. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de kastelen, molens en musea in Diepenheim.

Een overzicht van de bezienswaardigheden en activiteiten in de nabije omgeving van Erve Elsman:

natuur

Kastelen

nodig

Gelselaar

  • Museumboerderij en pannekoekenboerderij ‘Erve brooks’ met binnen- en buitenspeelplaatsen
    en een Avonturenpad en nieuw het blote voeten pad,  https://www.erve-brooks.nl/

Geesteren

Ruurlo

Borculo

Haaksbergen

Hellendoorn

Hengelo (ov)

Usselo

  • Recreatieplas Het Rutbeek (zwemmen, windsurfen, waterskiën, paintball, mountainbiken, skiën),  http://www.hetrutbeek.nl/

Zwiep/Barchem

Nijverdal

Lievelde

Bentelo

Almelo

Diepenheim

Eibergen

Winterswijk/Meddo

Duitsland

  • Uitstapjes naar Duitsland op ongeveer 40 minuten rijden vanaf uw hooibergappartement
  • Dierentuinen in Nordhorn en Münster, https://www.dierentuin-nordhorn.nl/ en https://www.allwetterzoo.de/#
  • Kasteel Bad Bentheim, https://www.burg-bentheim.de/

Wilt u actief of ontspannen genieten van de Achterhoek bezoek dan eens  http://www.achterhoek.nl/routes/  hier vindt u oneindig veel informatie over w andel- en fietsroutes en nog veel meer nuttige tips en wilt u de grens over bezoek dan eens https://www.grensbelevenis.nl/.