De omgeving


Noordijk is een kleine gemeenschap in de gemeente Berkelland met een sterk agrarisch karakter. In het buitengebied vindt men oude boerderijen te midden van landerijen. Grote delen zijn stiltegebied. In het voormalige dorpshuis de Oale Schole is een informatiecentrum ingericht, waar men van alles te weten kan komen over hoe het leven zich hier in vroegere tijden afspeelde.

Noordijk lag vroeger aan de spoorlijn Neede – Hellendoorn. Het spoor is al jaren opgebroken maar het stationsgebouw staat er nog.

In het natuurgebied Noordijkerveld en Achterveld vindt u talloze vogelsoorten en er leven ook reeën. Hier is ook onze agrarische grond omgezet naar de natuur.

Onze omgeving biedt de mogelijkheid om vele leuke dorpjes, bossen, natuurgebieden te ontdekken per voet, fiets, auto en/of paard. Er zijn vele routes uitgezet om zo te genieten van het karakteristieke landschap van deze streek. Op aanvraag hebben wij diverse wandel, fiets en ruiterroutes voor u beschikbaar. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de kastelen, molens en musea in Diepenheim.

Een overzicht van de bezienswaardigheden en activiteiten in de nabije omgeving van Erve Elsman:

Natuur

Kastelen

Neede

Gelselaar

  • Museumboerderij en pannekoekenboerderij ‘Erve brooks’ met binnen- en buitenspeelplaatsen
    en een Avonturenpad en nieuw het blote voeten pad, https://www.erve-brooks.nl/

Geesteren

Ruurlo

Borculo

Haaksbergen

Hellendoorn

Hengelo (Ov)

Usselo

Zwiep/Barchem

Nijverdal

Lievelde

Bentelo

Almelo

Diepenheim

Eibergen

Winterswijk/Meddo

Duitsland

Wilt u actief of ontspannen genieten van de Achterhoek bezoek dan eens http://www.achterhoek.nl/routes/ hier vindt u oneindig veel informatie over wandel- en fietsroutes en nog veel meer nuttige tips en wilt u de grens over bezoek dan eens https://www.grensbelevenis.nl/.